Oyun Benim İşim eTwinning Projemiz

Okulumuz Bahar Çiçekleri Sınıfı Oyun Benim İşim isimli eTwinning projesine katılmıştır. Projenin amacı çocuklarımızın işi olan oyun ile onlara erken okur yazarlık, günlük yaşam becerileri, matematik becerileri kazanmalarını sağlamaktır. Ayrıca geleneksel oyunlar ve aile katılım oyunları ile aile içi iletişimi geliştirmeyi hedeflemektedir

Proje hakkında

Maria Montessorinin 'Oyun Çocuğun İşidir.' Sözünü ilham alarak hazırladığımız 'Oyun Benim İşim Projesi 'ile gerekli materyaller ve ortam hazırlanarak, Okul öncesi dönemi öğrencilerimizin oyun ile eğlenerek öğrenmeleri hedeflenmiştir. Çocukları bilişsel,sosyal duygusal,motor,dil ve öz bakım becerilere yönelik kazanımlara ulaştırmada ilerlenecek yolu oyun ile hem eğlenceli hem de eğitici hale getirmek amacındayız.Projemiz ile çocuklarımız zıplarken kaslarını geliştirirken ,saymaca,eşleştirme oyunları ile bir çok kavramı öğrenecek, takım oyunları ile işbirliği yapma kurallara uyma gibi sosyal kazanımlar edineceklerdir .Planlanan oyunları oynarken çocuklarımız okul öncesi programında yer alan bir çok kazanımları da kazanacaklardır.Onlar asıl işleri olan oyunu oynarken biz öğretmenler de onların eğlenerek öğrenme mutluluklarına ,katkı sağlamanın hazzını yaşayacağız.Bu proje ile çocukların işi oyun ile bizim işimiz eğitimi birleştirerek onların eğlenerek kalıcı öğrenmelerini sağlamak amacındayız. Şundan eminiz ki sevdiği işi yapan bireyler mutludur ve mutluyken öğrenilenler asla unutulmaz.

Oyun Benim İşim projesi ile
-Oyunları derslere entegre ederek öğretimi eğlenceli hale getirmek. Amaçlanan hedef ve kazanımları çocukların eğlenerek edinmelerini sağlamak .Ritmik sayma Basit toplama ,çıkarma Yapabilme gibi kazanımları oyun yoluyla edindirmek
-Oyun yoluyla çocuklara paylaşma, sevgi ,saygı ,işbirliği, kurallara uyma gibi değerleri kazandırma ve geliştirme
-Çocuklarda akıl yürütme ,problem çözme ,eleştirel düşünme ,çözüm odaklı olma hızlı düşünme gibi zihinsel becerileri geliştirmek.
-Arkadaşları ile kaliteli vakit geçirmelerini sağlayarak sosyal yönlerini geliştirmek.
-Açık alanda hareket etmelerine olanak sağlayarak fiziksel gelişimlerini desteklemek.
-Bedenen ve zihinsel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlamak .
-Çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

ÇALIŞMA SÜRECI

KASIM:-Proje ortakları ile tanışma
-Veli bilgilendirme toplantıları ,veli izin belgelerinin alınması
-Proje afiş ve logolarının seçilmesi
-Proje ön anketlerinin uygulanması
-Proje ekibinin kurulup proje planının hazırlanması
-Web haberleri ve okul panoları hazırlanarak proje tanıtımlarının yapılması
ARALIK:-Çocukların çeşitli gelişim alanlarına yönelik her hafta bir oyunun planlanması ve sınıflarda uygulanması.
-Proje şarkısının yazılıp bestelenmesi
-Çocukların serbest oynayabilecekleri açık oyun alanları için gereken planlamanın yapılması
OCAK:-Matematik etkinlikleri için oyun planlamasının yapılıp uygulanması
-Türkçe Dil etkinliği için bir oyunun planlanıp uygulanması
-Fen ve doğa çalışmaları için oyun planlanıp uygulanması
-Serbest bahçe oyunlarının planlanıp uygulanması
ŞUBAT: Çocukların çeşitli gelişim alanlarına yönelik her hafta bir oyunun planlanması ve sınıflarda uygulanması.
MART:-Proje sonu değerlendirmelerinin yapılması sertifikaların hazırlanması ve projenin tamamlanması.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje ile öğrencilerimizin oyun yoluyla öğrenmelerini sağlamak ayrıca onlara sevgi, saygı, adalet ,işbirliği gibi birçok değerleri kazandırmak hedeflenmektedir. Ortaklarımız ile üreteceğimiz ve proje de uygulayacağımız oyunlar ile bir oyun kitabı oluşturmak planlanmaktadır. Matematik, Türkçe dil, fen doğa gibi bir çok derse yönelik kazanımlar oyun yolu ile çocuklarımıza kazandırılacaktır. Bu kazanımları çocuklar eğlenerek edinecekleri için kalıcı olacağı öngörülmektedir. Proje sonunda Oyunun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine ulaşacağımızı düşünmekteyiz.

Yayın: 21.12.2021 - Güncelleme: 09.06.2022 12:31 - Görüntülenme: 412